![]() |
[GSXKK1VMLE] KKV-k a nemzetközi piacon |
Intézet: | Szervezési és Vezetési Intézet (1084 Budapest, Tavaszmező u. 17.) | Kreditérték: | 5 | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tagozat: | Levelező | Nyelv: | magyar | Félév: | 2020/21/1 | ||||||
Szakok: | Vállalkozásfejlesztés mesterszak; | ||||||||||
Tantárgyfelelős oktató: | Dr. Gyarmati Gábor | Oktatók: | Dr. Gyarmati Gábor; | ||||||||
Heti/Féléves óraszámok: | Féléves | Előadás: | 20 | Tantermi gyakorlat: | 0 | Labor: | 0 | Konzultáció: | 0 | ||
Félévzárás módja (követelmény): | vizsga | ||||||||||
Oktatási hét (konzultáció) |
Témakör | ||||||||||
1. | A világgazdaságról általában, A nemzetközi kereskedelem története, pólusai, alakulása, és azon belül a KKV szerepéről | ||||||||||
2. |
A KKV fejlődésének problémái A nemzetközi KKV-k jellemzői, helyi vagy nemzetközi piac |
||||||||||
3. |
A KKV-k pénzügyei A vállalatok lehetőségei és döntései |
||||||||||
4. |
Üzleti terv és stratégia Munkaügyek |
||||||||||
Ajánlott irodalom: |
Robert Hisrich: International entrepreneurship Sage publications 2015 Robert Hisrich et al.: entrepreneurship, Publisher: McGraw-Hill Education, 2016 Fülöp Gyula: Kisvállalati gazdálkodás, AULA, 2001 Gyarmati Gábor: A medvehagyma gyűjtő válallkozások kihívásai, FIKUSZ |